Filmový denník # - D

1947 Earth 
(Aamir Khan, Rahul Khanna, Nandita Das)
90%
Príbeh obyčajných ľudí, ktorí zažili, ako India získala nezávislosť a vytvoril sa Pakistán. Starí kamaráti si zrazu nemôžu veriť, v ľuďoch precitá ich najhoršia stránka. A uprostred toho všetkého je malá Lenny, ktorá nechápavo sleduje to šialenstvo okolo seba. *** Tento film ma citovo roztrhal na kúsky. Krásny výkon od (nie práve môjho obľúbenca) Aamira Khana, nádherná Nandita Das a šarmantný Rahul Khanna. Tento film sa oplatí vidieť, len nečakajte utancovaný a veselý Bollywood - nedočkáte sa ho. Pretože toto Bollywood nie je.

3 Idiots
(Aamir Khan, Madhavan, Sharman Joshi, Kareena Kapoor, Boman Irani)
80%
3 kamaráti sa snažia prežiť na technickej škole a ukončiť ju so zdravou kožou. Stále musia čeliť tvrdému súpereniu medzi študentmi, osobným problémom a jeden z nich sa zaľúbi do dcéry ich "úhlavného nepriateľa" - nekompromisného dekana univerzity. *** Skvelá zábava, ale zbytočne prehnaný koniec. A nepáčila sa mi Kareena a svetuškársky Aamir.
 
3 Deewarein 
(Juhi Chawla, Jackie Shroff, Naseeruddin Shah, Nagesh Kukunoor)
90%
Traja väzni čakajú v cele smrti na vykonanie rozsudku. Posledné dni im spestrí reportérka, ktorá sa o nich rozhodne natočiť reportáž. *** Krásne výkony, ale nie som si istá, čo si mám myslieť o tom konci. Rozhodne dobrý film.

7 Khoon Maaf 
(Priyanka Chopra, Nei Nitin Mukesh, Irfan Khan, Naseeruddin Shah..)
65%
Susanna prišla ako dieťa o milovaného otca a odvtedy zúfalo hľadá lásku, ktorá by naplnila prázdnotu v jej živote. Mení svoj zjav, vierovyznanie i správanie, ale pravá láska je stále mimo dosah. *** Priyanka ukázala, akú môže mať žena túžiaca po láske smolu na mužov. A kam ju to až nakoniec zavedie. Jej manželia ako keby boli stereotypickým zobrazením všetkého zlého na mužoch. Prospel by väčší nadhľad a viac čierneho humoru. Bolo to tak trochu nemastné - neslané.

 36 China Town 
(Shahid Kapoor, Kareena Kapoor, Akshaye Khanna..)
30%
Inšpektor Karan vyšetruje ohlásenú vraždu bohatej vlastníčky kasína, Soniye Chang. Chýba ale telo a všetci podozrivý klamú o svojom alibi. Ešte aj jej malý syn je nezvestný. *** Bola to komédia, ale ani raz som sa nezasmiala, len úškrn tu a tam. Bordel v scenári.

Aagey Se Right 
(Shreyas Talpade, Kay Kay Menon, Mahi Gill..)
100%
Policajtovi ukradnú v deň nástupu do práce služobnú zbraň a tá sa dostáva do rúk čoraz bizarnejším jedincom. Obávaný terorista sa zamiluje a vzdá sa svojej misie. Béčkový herec sa snaží ujsť s komisárovou dcérou a obaja to zvládajú s úžasnou teatrálnosťou. Mumbaj skrátka zažíva jeden zo svojich pokojnejších týždňov. *** Presne tak, tejto komédii nemám čo vyčítať. Výborné obsadenie, hudba, gagy, zvraty. "Mierne" teatrálne. Super zábavné. Recenzia

Aaja Nachle 
(Madhuri Dixit, Konkona Sen Sharma, Divya Dutta, Kunal Kapoor..)
90%
Diya sa po desiatich rokoch vracia na popud svojho učiteľa tanca do rodnej dediny, odkiaľ utiekla, aby sa mohla vydať za Američana Stevea. Pódium, ktoré slúžilo pre divadelné a tenečné predstavenia má byť zbúrané a na jeho mieste sa bude stavať obchodný dom. Diya uzatvorí s vedúcim projetku stávku - ak sa jej podarí zinscenovať muzikál s obyvateľmi dediny, pódium zostane na svojom mieste. *** Madhuri sa po materskej prestávke vrátila na plátno, ale boli to Konkona a Kunal, ktorých som si tu veľmi obľúbila. Vytvorili jeden z mojich najobľúbejších párikov a zahrali si spolu s "kráľovnou tanca" v najlepšej muzikálovej inscenácii.

Aap Ki Khatir 
(Priyanka Chopra, Amisha Patel, Akshaye Khanna..)
30%
Anu zaplatí svojmu kolegovi Amarovi, aby predstieral, že spolu chodia. Chystá sa na svadbu svojej nevlastnej sestry a dúfa, že prebudí vo svojom expriateľovi žiarlivosť a on sa k nej vráti. *** Keď je pôvodný film zlý (The Wedding Date), remake má šancu to napraviť. Nakoniec bol ešte horší ako pôvodná verzia.

Action Replayy
(Aishwarya Rai Bachchan, Akshay Kumar, Aditya Roy Kapoor..)
65%
Bunty ukradne stroj času strýkovi svojej priateľky a vydáva sa na cestu do minulosti, aby dopomohol harmonickejšiemu vzťahu svojich rodičov. Film, ktorý za to stál kvôli hudbe, kostýmom, klipom a niektorým skvelým momentom. Okrem toho mám rada duo Akki - Aishwarya, Aditya Roy Kapoor bol so svojim afrom na zjedenie :) Recenzia

Aisha
(Sonam Kapoor, Abhay Deol..)
30%
Aisha je presvedčená, že je dobrá dohadzovačka a začne sa pliecť svojim kamarátom do ich ľúbostného života. Geniálny album, ale u filmu som zaspávala. Plytká zápletka o "útrapách" boháčov.

Ajab Prem Ki Ghazab Kahani
(Ranbir Kapoor, Katrina Kaif..)
40%
Bláznivý príbeh Prema, ktorý sa zaľúbi do Jenny. A vedie Happy Club. A pomáha milencom na úteku. A jeho príbeh sa čoraz viacej zamotáva, pričom sa mu jeho láska čoraz viacej vzďaľuje. *** Málo vtipné, groteskný humor, super hudba/klipy a milé herecké výkony od hlavných aj vedľajších hercov.

Aladin
(Riteish Deshmukh, Amitabh Bachchan, Jaqueline Fernandez, Sanjay Dutt)
70%
Krásne natočený, ale nelogický príbeh o modernom Aladinovi. Dobré obsadenie, len Amitabh sa mi nepáčil. A tie polonahé dievočky v klipe.

Amrapali
(Vyjayanthimala, Sunil Dutt)
90%
Amrapali pomôže zranenému kráľovi zo znepriatelenej krajiny, keď jej prezlečený za miestneho vojaka skolabuje do náručia. Postará sa oňho a pomôže mu zotaviť sa, ale spraví ešte jednu osudovú chybu: učaruje mu. Kráľ svoju identitu tají, snaží sa zistiť príčinu svojej prehry a zničiť krajinu z vnútra. Keď mu však Amrapali začne lásku opätovať, jeho odhodlanie stráca na sile... *** Krásny film, ktorý má kvôli zostrihaniu stopáže o hodinu diery v príbehu. Úžasné kostýmy, tance a zaujímavý dej. Recenzia

Anjaana Anjaani
(Priyanka Chopra, Ranbir Kapoor)
 60%
Nezmyselná zápletka v nedomyslenom filme o dvoch pekných skoro samovrahoch. Náhle emócie, menší road trip, vtipy o gayoch a happy end. Hudba bola celkom dobrá.

Aryan
(Sohail Khan, Sneha Ullal)
50%
Bývalý boxer sa po rokoch chystá poraziť svojho "úhlavného" súpera. Sohail nie je dobrý herec a Sneha sa snaží, ale nie je to ono. Príjemná hudba.

Asoka
(Shahrukh Khan, Kareena Kapoor, Rahul Dev...)
60%
Asoka nevie, či chce byť milovníkom alebo vrahom. A Kaurwaki je chvíľu podráždená a potom zvodná. Historický film od Santosha Sivana. Trochu zmätok a malý princ, ktorý odmietol zostarnúť. Krásna hudba a kamera.

Aiyyaa
(Rani Mukherji, Prithviraj, Subodh Bhave)
50%
Meenaxi - kráľovná drámy, šarmu a predstavivosti. Trčí v domácnosti s rodičmi, ktorí ju chcú za každú cenu vydať, s bratom, ktorý sa zaujíma len o záchranu opustených psov, so slepou babičkou, ktorá je ešte k tomu aj trochu strelená. Náladu jej nezlepšuje ani kontajner na smeti zaparkovaný pred domom, z ktorého sa jej každý deň zdvíha žalúdok. Útočisko hľadá v snoch o veľkej láske, o živote filmových hviezd. Jej nudný život prevráti na ruby študent umenia Surya, ktorého vône sa Meenaxi nedokáže nasýtiť... *** Strelená komédia, ktorú kazí hrubý humor a násilná sexualizácia predstáv. Rani je úžasná a to ju väčšinou v komédiách nemusím. Prithviraj sa väčšinou mračí a je sexi, ale má aj zopár momentov nežnosti. Okrem toho je krásny. Veľmi. Film je zaujímavý už aj z toho hľadiska, že sa plne sústreďuje na ženskú postavu a jej túžby a sny. V žiadnom prípade si nenechajte újsť fantastické hudobné videá Dreamup Wakeupum a Aga Bai.

Baabul
(Amitabh Bachchan, Rani Mukherji, John Abraham, Salman Khan..)
30%
Amitabh sa snaží byť pokrokovým mužom a znovu vydať vdovu po svojom synovi. Film s posolstvom, ktorý ma ale nebavil a príliš okato kázal.

Bachna Ae Haseeno
(Ranbir Kapoor, Deepika Padukone, Bipasha Basu..)
50%
Sukničkár Raj okúsi vlastnú medicínu, keď ho odmietne žena jeho snov. Nesympatický hlavný hrdina a mdlý dej. Ranbir sa snažil, ale Deepika tu bola viacej modelkou než herečkou. Odkazy na DDLJ ešte stále odmietajú opustiť indické filmy :) Dobré klipy.

Band Baaja Baaraat
(Anuskha Sharma, Ranveer Singh)
40%
Bitto sa vtierkne do plánovanej svadobnej agentúry svojej kamarátky Shruti. Hneď od začiatku si stanovia pravidlá, že medzi nimi nikdy nič nebude. Samzrejme k niečomu dojde, ale Bitto sa nechce viazať a Shruti je z toho na vetvy. *** Zaujímavá prvá polovica a tá druhá neznesiteľná. Dobrá hudba a kostýmy, ale celkom zabudnuteľný film.

Barfi
(Ranbir Kapoor, Priyanka Chopra, Ileana D'Cruz)
60%
Hluchonemý Murphy (Barfi) sa zaľúbi do krásnej Shruti, ona ale dá na nátlak rodičov a vydá sa za iného muža. Do jeho osudu zasiahne aj Jhilmil, kamarátka z detstva trpiaca autizmom, ktorú sa rozhodne uniesť pre výkupné. *** Film má bohatú dávku šarmu, ale mierne ho znehodnocuje množstvo vypožičaných scénok z iných filmov a prekomplikovaný dej. Krásne herecké výkony ho na druhej strane vyvyšujú do úplne inej sféry než vaše bežné bollywoodske drámy.

Bhool Bhulaiyaa
(Shiney Ahuja, Vidya Balan, Akshay Kumar, Amisha Patel..)
70%
Potomok dávnych kráľov Siddharth sa po návrate do Indie presťahuje aj s manželkou do starého kráľovského sídla aj s celou rodinou. Začnú sa diať čudné veci, ale zatiaľ čo to každý v rodine pripisuje duchom, Siddharth obviňuje svoju sesternicu Radhu zo šialenstva a privolá na pomoc kamaráta psychiatra. *** Staré sídlo, v ktorom straší duch ukrivdenej tanečníčky. Úžasná Vidya a celá plejáda zaujímavých charakterov.

Black
(Amitabh Bachchan, Rani Mukherji..)
65%
Slepé a hluché dievča bojuje s pomocou učiteľa o svoje miesto pod slnkom, alebo ako Sanjay Leela Bhansali objavil lásku k modrej ešte pred Saawariyou.

Bluffmaster
(Abhishek Bachchan, Priyanka Chopra, Riteish Deshmukh..)
60%
Abhishek ako profesionálny podvodník, ktorý sa odhodlá na posledný záťah. Pekná ukážka jeho hereckých schopností, ale príliš rýchlo som odhalila konečný zvrat. Úžasné záverečné titulky :)

Break Ke Baad
(Imran Khan, Deepika Padukone, Sharmila Tagore..)
75%
Aaliya a Abhay sa poznajú už od malička, ale zatiaľ čo on už v tajnosti sníva o svadbe, Aliya chce preraziť ako herečka. Na ceste za svojim snom odchádza do Austrálie, kde jej priateľ na diaľku onedlho začne byť na obtiať a rozíde sa s ním. *** Pekný vývoj charakterov, zaujímavý dej a veľmi príjemná hudba. Recenzia

Bunty aur Babli
(Abhishek Bachchan, Rani Mukherji, Amitabh Bachchan..)
40%
Príbeh o dvoch podvodníkoch, ktorých prenasleduje starnúci policajt. Príbeh rýchlo stratil dych a Rani filmu príliš nepomohla. Vďaka za Aish a itemovku.

Dabangg
(Salman Khan, Sonu Sood, Sonakshi Sinha..)
70%
Mám rada masalu a skorumpovaný Chulbul bol zaujímavý charakter. Páčili sa mi herci. OVEĽA stupňov lepšie, než väčšina stupídnych salmanoviek. Krásna hudba. Recenzia

Delhi-6
(Abhishek Bachchan, Rishi Kapoor, Sonam Kapoor, Waheeda Rehman..)
70%
Roshan vezme svoju smrteľne chorú babičku do Indie, aby jej splnil jej posledné želanie - chce umrieť vo svojej rodnej zemi. Pre muža, ktorý vyrastal v Amerike, je to aj cesta za jeho koreňmi, na ktorej ho nečakajú len pekné zážitky a láska. *** Pekný pohľad na všedný život v uličkách Dillí, na spolužitie ľudí z rôznych kást a odlišného vierovyznania. Krásny album, čudný koniec. Waheeda Rehman je jedna úžasná dáma, ktorá nechce stratiť na kráse a šarmu ani v babičkovskom veku :)

Delhi Belly
(Imran Khan, Kunaal Roy Kapur, Vir Das, Shenaz Threasurywalla)
60%
Tashi pracuje ako reportér a čaká na článok, ktorý mu prinesie slávu. Jeho priateľka sa nevedomky zapletie do nelegálneho obchodu s diamantmi, spolubývajúci č.1 Nitin sa snaží vydierať domáceho, aby nemusel platitť nájom a spolubývajúci č.2 Arup sa práve dozvedel, že sa jeho priateľka bude vydávať za iného. Ako keby toho Tashi nemal dosť, okrem pašovateľov mu zachvíľu ide po krku aj skoro ex-manžel jeho novej spolupracovníčky. *** Veľmi málo vtipného dialógu. Keď nebol na obrazovke gang pašovateľov alebo Arup, nudila som sa. Každé tretie slovo bola nadávka, po chvíli to prestalo byť zábavné. Škoda, že nedovolili Imranovi, aby sa viacej prejavil - ten chlapec je v tom naozaj dobrý. PERFEKTNÝ album so super klipmy, ale tie neboli súčasťou filmu.

Dev D
(Abhay Deol, Mahi Gill, Kalki Koelchin..)
60%
Konečne Devdas, ktorý sa nesnaží predstierať, že by si zaslúžil odpustenie. Príliš temné, aspoň že Paro mala happy end.

Devdas
(Shahrukh Khan, Aishwarya Rai Bachchan, Madhuri Dixit..)
70%
Bohatý Devdas odmietne svoju lásku z detstva s nižším postavením Paro, ktorú rodina okamžite vydá za zámožného staršieho muža. Devdas si príliš neskoro uvedomí svoju chybu a hľadá útechu na dne fľaše. Jeho úpadok sleduje verná kurtizána Chandramukhi, ktorá sa kvôli nemu vzdala svojho povolania. *** Pravým hrdinom filmu sú kulisy, kostýmy, hudba a klipy. Všetci mi pripadali povrchní a nelogickí. Pri toľkej kráse sa to stratilo.

Dhoondte Reh Jaoge
(Kunal Khemu, Sonu Sood, Soha Ali Khan..)
30%
Ako natočiť prepadák a prísť k balíku peňazí. Nuda, ešte že sa na Kunala a Sonua tak dobre pozeralo.

Dil Bole Hadippa
(Rani Mukherji, Shahid Kapoor, Anupam Kher)
50%
Nikto ju nechce prijať do kriketového týmu, tak sa prezlečie za muža a snaží sa presadiť. Rani ma z nejakého dôvodu nedokáže naozaj zaujať, nemám ju rada v komických rolách. Inak to bolo farebné, príliš ukryčané, trochu zlaté, zbytočne moralizujúce a hudba znela priveľmi rovnako. Nudiť som sa nenudila, ale ani ma to dosť nezaujalo. Taký priemer. Bolo to zaujímavé hlavne tým, že stredobodom príbehu bola žena a Shahid bol odsunutý na vedľajšiu koľaj.

Dil Hai Tumhara
(Preity Zinta, Mahima Choudhary, Rekha, Arjun Rampal)
50%
Preity ako nechcená nevlastná dcéra, ktorá sa snaží zachrániť miestnu továreň a vyriešiť svoj ľúbostný a rodinný život. Keby nebola taká neskutočne roztomilá, nedopozerala by som ho :) Ale kvôli Dil Laga Liya som si objednala aj dvdčko. Chvílková slabosť, ktorú neľutujem :)

Dil Chahta Hai
(Aamir Khan, Saif Ali Khan, Akshaye Khanna, Preity Zinta..)
70%
Traja rozhádaní kamaráti sa snažia nájsť svoju životnú cestu a na jej konci sa udobriť. Láska k dámam je len doplnkom.

Dil Se
(Shahrukh Khan, Manisha Koirala, Preity Zinta)
100%
Zaslepený reportér Aman sa snaží získať ženu svojho srdca a pritom sa rúti do záhuby za sprievodu krásnej Rahmanovej hudby. Je mi ľúto, že Shahrukh už nehral v ďalšom filme Maniho Ratnama. Recenzia

Dil To Pagal Hai
(Shahrukh Khan, Madhuri Dixit, Karishma Kapoor)
30%
Vzdala som to po 40 minútach, dopozerala som to s pretáčaním väčšiny scén. Medzičasom som zistila, že nemám rada Shahrukha ako loverboya a že choproviny tiež nemusím. Nuda. Ani len tance a hudba za to nestáli.

Dilwale Dulhaniya Le Jayenge
(Shahrukh Khan, Kajol, Om Puri..)
50%
Raj a Simran sa zoznámia na výlete skrz Európu a zaľúbia sa. Smola, že Simran už má dohodnutú svadbu a je odvlečená do Indie. Láska prenáša hory, len o tom treba presvedčiť otca nevesty. Keby sa mi páčila hudba, bolo by to o niečom inom. A všemocní rodičia mi lezú na nervy... mimochodom, aká silná je už len láska, ak sa jej muž vdzá kvôli nesúhlasu rodiny? V mojom slovníku nie veľmi...

Don
(Shahrukh Khan, Priyanka Chopra, Boman Irani..)
60% 
Dvojník na seba vezme úlohu obávaného dona, aby získal jeho tajné informácie. Príliš veľa dejových zvratov, ale aj tak sa na to dobre pozeralo. Škoda, že Priyanka nehrala väčšiu rolu, ale zo zúčastnených dám dostala tú najlepšiu. Dejovo je lepšia tamilksá verzia (Billa s Ajithom), ale táto bollywoodska bola zábavnejšia.

Dor
(Ayesha Takia, Gul Panag, Shreyas Talpade)
90%
Zeenat sa vydáva na cestu presvedčiť vdovu po mužovi, ktorého zabil jej manžel, aby mu udelila milosť. Na ceste ju sprevádza podvodník so zlatým srdcom. Krásne zábery Radžastánu, dojemný príbeh o sile priateľstva a o stratenej slobode. Príliš málo známy film, ktorý si svoje miesto na výslní rozhodne zaslúži.

Dostana
(Abhishek Bachchan, Priyanka Chopra, John Abraham..)
70%
Dvaja muži predstierajú, že sú qayovia, aby získali podnájom u krásnej Nehy a dostali ako pár povolenie na pobyt v Amerike. Bez Abhisheka by to bola strašná nuda, keďže John iba predvádzal svoje svaly a Priyanke bolo dovolené len krásne vyzerať. Chytľavá hudba, celkom vtipné scénky, ale straaašne stereotypické zobrazenie gayov. Treba brať s velikánskym nadhľadom.

Duplicate 
(Shahrukh Khan, Juhi Chawla, Sonali Bendre)
30%
Shahrukh v dvojroli ako trdlácky kuchár a bezcitný zločinec. Mala som si pozrieť len hudobné klipy, zvyšok filmu bol zlý. Dosť zlý. Ek Shararat - dôvod, prečo som si to pustila.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Podobné články