Hudobné videá - Itemovky

Hudobné vsuvky, ktoré nemali nič spoločné s dejom a väčšinou v nich figurovala iná herečka ako vo zvyšnom filme - tak sa kedysi definovali itemové čísla. Boli vo filme pre oživenie a zábavu, fungovali ako lákadlo pre divákov. Dnes ale táto definícia nie je celkom správna: v itemovke môže byť rovnako aj hlavná herečka filmu a je predvádzaná ako objekt krásy a príťažlivosti. Priliehavé, alebo poskromnejšie oblečenie, ktoré sa počas vystúpenia niekoľkokrát zmení, väčšinou aj dážď a kýble s vodou (pretože mokrá žena=sexi žena), sugestívne pohyby a text.. tak by som opísala itemové číslo. Nie je to čisto ženská parketa, ako by ste si mohli myslieť. Už aj niekoľkí herci sa nechali nahovoriť na takýto výstup vo filme.


Shakti - Ishq Kamina (2002)
Táto itemovka je priam ukážková - Aishwarya Rai, Shahrukh Khan, choreografia od Farah Khan a pospevovanie o tom, aká je láska mrcha. :)
titulky











Dabangg - Munni Badnaam Hui (2010)
Malaika Arora je jednou z najznámejších item-žien v Bollywoode. Všetko to začalo s Chaiya Chaiya vo filme Dil Se. Povôdne som sem chcela zahrnúť práve ten klip, ale nechcela som sem znovu dávať Shahrukha :) Munni spôsobila senzáciu a po nej sa itemovky zase stali modernou záležitosťou v mainstreamových filmoch.














Omkara - Beedi (2006)
Bipasha hrala v Omkarovi menšiu úlohu speváčky a tanečnice, takže nehrala len v hudonbých vsuvkách. Beedi bol veľký hit a zaslúžene. Hudba je naozaj strhujúca a celá atmosféra klipu navádza k tancu.
titulky  














Tees Maar Khan - Sheila Ki Jawani (2010)
Úprimne verím, že tento strašný film sa nestal totálnym prepadákom hlavne kvôli tomuto klipu. Už pred uvedením do kín mal na youtube nevídanú návštevnosť. Farah Khan vie, ako predviesť dobrú itemovku. Katrina Kaif musela na sebe poriadne zapracovať a tentokrát si u mňa vyslúžila uznanie. Naozaj jej to išlo. Nezastavujte sa nad hlúpučkým textom - je úmyselný :) :)
titulky














Pukar - Que Sera Sera (2000)
Prvá ukážka mužskej itemovky, ktorá je zároveň aj mojou najobľúbenejšou. Hlavne preto, že Prabhu Deva aj Madhuri Dixit sú úžasní tanečníci, takže sa ani jeden z nich nemusel vyzliecť do polonaha, aby klip uspel. Madhuri spieva o kráse lásky a Prabhu sa jej to snaží vyhovoriť. Podľa neho je láska len bolesť a nestojí za to :)

2 komentáre:

  1. Poprvé slyším, že někdo pověžuje Que Sera Sera za itemovku :) Ale když se nad tím člověk zamyslí, je to rozhodně "podle pravidel" víc itemovka než Ek do teen.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Hurá mám překlad písně a už budu vědět co na to tančit. Moc děkuji, si zlatíčko.

    OdpovedaťOdstrániť

Podobné články