Filmový denník K - L

Kabhi Alvida Naa Kehna
(Shahrukh Khan, Abhishek Bachchan, Rani Mukherji..)
10%
Prvý a zatiaľ aj jediný bollywoodsky film, ktorý som nenávidela. Sebecké a nesympatické charaktery, nezmyselný príbeh a vraj tam je aj posolstvo. Hej, že keď budete dosť plakať a terorizovať každého okolo seba, nakoniec budete šťastní. Odmietam si pozrieť ďalší film od Karana Johara. Najradšej by som tomu dala mínusové hodnotenie, ale Abhishek a Preity boli veľmi dobrí. Sranda, že práve oni mi mali byť nesympatickí.

Kabhi Khushi Kabhie Gham
(Shahrukh Khan, Kajol, Hrithik Roshan, Kareena Kapoor..)
50%
Patriarchálna domácnosť Harsha sa rozpadne, keď sa zriekne adoptovaného syna. Ten si dovolil oženiť sa so ženou z nižšej kasty a zronený opustil Indiu. O desať rokov neskôr sa jeho mladší brat snaží dať rodinu zase dohromady. *** Môj prvý oficiálny Bollywood, ale spätne len ďalšia manipulatívna Joharovka, ktorá stavia na popularite páru Shahrukh - Kajol. Kultúrne celkom zaujímavý film.

Kaho Na Pyaar Hai
(Hrithik Roshan, Amisha Patel..)
20%
Eh.... tak zabudnuteľný film, až som naň úplne zabudla :) Hrithik hral dvojrolu - poctivého chlapca, ktorý sa stane svedkom nekalých činností a zomiera a austrálskeho (???)  boháča, ktorý sa zaľúbi do jeho trúchliacej priateľky. Úprimne mi všetko pripadalo strašne zastaralo a telenovelovito. Proste občas si myslím, že niečo je už príliš pritiahnuté za vlasy, a ono sa potom stane niečo ešte čudnejšie. V tomto filme sa také okamihy striedali jeden za druhým.

Kal Ho Naa Ho
(Shahrukh Khan, Siaf Ali Khan, Preity Zinta..)
30%
Naina je nepríjemná na každého (okrem mamy a sestry), Rohit proste nie je dosť štýlový a Aman sa každému pletie do života. Nebiť Saifa, tak by to bol ďalší film, ktorý nenávidím. Babka, ktorá terorizuje svoju vnučku, pretože bola adoptovaná? A pripisuje jej vinu za samovraždu svojho syna (jej adoptívneho otca)? No fuj. Nebol to jediný problém, ktorý som s filmom mala, ale bol to ten najzávažnejší. A vyriešili ho aboslútne smiešne (mali tú babku proste zobrať niekam na výlet a zabudnúť ju tam...). Ale komu sa páči sledovať Shahrukha, ako roní slzy a trasú sa mu pery, ten si príde na svoje :)

Kaminey
(Shahid Kapoor, Priyanka Chopra..)
90%
Charlie a Guddu sú dvojičky, obaja majú poruchu reči (jeden koktá, druhý šušle). V jednu bláznivú noc sa ich životy obrátia hore nohami, keď sa Charlie náhodou dostane k taške s drogami a Guddu musí utiecť zo svadobného obradu so svojou tehotnou (teraz už) manželkou, pretože ho chce zabiť jej gangsterský brat. *** Veľa, preveľa zaujímavých charakterov, skvelá réžia, prešpekulovaný príbeh, dobré herecké výkony a príjemná hudba. Vishal Bhardwaj je super režisér.

KhalNayak 
(Jackie Shroff, Sanjay Dutt, Madhuri Dixit)
40%
Zločinec na úteku, policajtka v prestrojení ako jeho spoločníčka/tanečnica a jej snúbenec policajt, ktorý sa ich snaží včas nájsť a odovzdať "zloducha" spravodlivosti. Uplakané matky, krátery v logike, nezmysel za nezmyslom. Stačilo by, keby som si pustila len hudobné klipy. Film za ten čas nestál.

Khamoshi: The Musical 
(Manisha Koirala, Salman Khan, Nana Patekar..)
70%
Hluchonemý kresťanský rodičia a ich zdravá dcéra, ktorá sa zaľúbi do hinduistu a túži opustiť ich svet ticha a žiť si život po svojom. Takto to vyzeralo, keď sa Sanjay Leela Bhansali ešte neoddával vizuálnym orgiám a záležalo mu na príbehu a vývoji charakterov. Salman sa tu tuším ani raz nevyzliekol :)

Khatta Meetha 
(Akshay Kumar, Trisha Krishnan, Rajpal Yadav..)
 40%
Sachin chce stavať cesty, ale bráni mu v tom byrokracia a korupcia na úradoch (okrem toho mu bratia spravili v branži zlé meno). Ďalšiu prekážku má v podobe úradníčky Gehny - jeho expriateľka, ktorá ho nenávidí. *** Pridajme do príbehu zločinca, muža hľadajúceho spravodlivosť, slona, veľa smoly a rodinnej drámy... a máme tu nenvyvážený príbeh, ktorý chce kritizovať spoločnosť, ale pritom byť zábavný. Tej kritiky je tam fakt hojne, tej zábavy už pomenej...

Kismat Konnection 
(Shahid Kapoor, Vidya Balan, Juhi Chawla..)
50%
Raj je večný smoliar. Všetci mu predpovedali úžasnú kariéru architekta, ale šťastena sa stále pozerá opačným smerom, než je on. A potom mu jedna veštkyňa poradí, aby sa pridŕžal svojho talizmanu, keď ho nájde. Postupom času si uvedomí, že keď mu je nablízku Priya, všetko mu vychádza. Rozhodne sa využiť jej dobrý vplyv, aby získal vysnívaný projekt. *** Shahidovi vyčítali, že sa hral na Shahrukha. Asi nemohli chlapcovi odpustiť, že je taký roztomilý :) Vidya sa k nemu veľmi nehodila. Bolo to celkom zábavné, chcelo by to ale viacej prepracovať dej.

Krazzy 4 
(Irfan Khan, Arshad Warshi, Juhi Chawla..)
50%
Štyrom pacientom psychiatrickej liečebne ukradnú počas výletu doktorku. Ponechaní na vlastnú zodpovednosť sa ju snažia nájsť a stretávajú ľudí zo svojej minulosti. *** Len keby bolo všetko v živote také "jednoduché". Veľmi naivný film, ale chvíľami bavil.

Kuch Kuch Hota Hai 
(Shahrukh Khan, Kajol, Rani Mukherji..)
50%
Malej Anjali zomrela mama pri pôrode, ale zanechala jej listy. V deň svojich ôsmich narodenín sa z toho posledného dozvedá, ako sa jej rodičia zoznámili a o priateľstve svojho otca s uličníckou Anjali. Mama ju na konci listu žiada, aby našla svoju menovkyňu a dala ju dokopy so svojim otcom, keďže mala pocit, že sa votrela do ich začínajúceho príbehu lásky. *** Prvá polovica je americká romantická komédia o vysokošlolských študentoch prenesená do Indie, tá druhá je klasický Bollywood. Asi najlepší z Karanových filmov, ktoré som videla... ale to ešte nehovorí nič o jeho kvalite :p

Kuch Naa Kaho 
(Abhishek Bachchan, Aishwarya Rai Bachchan..)
70%
Každý z rodiny chce, aby sa Raj oženil, on sa tomu bráni zubami-nechtami. Prichádza z Ameriky do Indie na sesternicinu svadbu a jeho strýko hneď poveruje svoju zamestnankyňu Namratu, aby mu pomohla s výberom nevesty. Raj sa časom zamiluje práve do Namraty, ale čakajú ho menšie prekážky - napríklad Namrata nie je úplne voľná. *** Som celkom rada, že Aishwarya nehrala s Khánmi.. aspoň si po jej boku mohol zahrať Abhishek. Sú spolu veľmi podarení :)

Kyun.. Ho Gaya Na 
(Aishwarya Rai Bachchan, Vivek Oberoi..)
60%
Diya sníva o láske, Arjun chce dohodnuté manželstvo. Ale kto povedal, že si tieto dva postoje odporujú? Alebo že sa nemôže stať niečo, kvôli čomu by ich prehodnotili? *** Dobrá prvá polovica, o dosť slabšia druhá (zase ten ukryčaný Amitabh!!). Kiež by bol Vivek dobrým hercom... Hudba bola veľmi príjemná. Kto si všimne všetky terajšie hviezdy v prvom hudobnom klipe? V tej dobe o nich ešte nikto nevedel :)

Laaga Chunari Mein Daag 
(Rani Mukherji, Konkona Sen Sharma, Kunal Kapoor..)
70%
Staršia dcéra sa rozhodne opustiť bezpečie rodného domu a chce vytiahnuť rodinu z biedy predávaním vlastného tela.Veci sa trochu skomplikujú, keď jej mladšia sestra ukončí školu, príde za prácou do mesta a začnú spolu bývať. *** Bez toho urýchleného happy endu by to bolo lepšie. Bola som šťastná, že Konkona a Kunal boli po Aaja Nachle zase spolu.

Lafangey Parindey 
(Deepika Padukone, Neil Nitin Mukesh, Kay Kay Menon..)
65%
Pinky sníva o výhre v talentovej súťaži, ktorá jej má pomôcť preraziť vo svete a zanechať za sebou chudobné prostredie. Potom sa zapletie do dopravnej nehody a príde o zrak. Bitkár Nandu, ktorý nehodu zapríčinil, začne mať výčitky svedomia a chce jej pomôcť naučiť sa orientovať vo svete tmy. *** Prvý film s Neilom, ktorý som videla a dobre na mňa zapôsobil. Mám rada tieto tiché a odmerané charaktery. Deepika sa mi tiež veľmi páčila. Nebyť tých smiešnych efektov, užila by som si to viacej. Okrem toho obaja vyzerali, akoby vykročili z titulných obálok časopisov - boli príliš uhľadení :p

Lagaan 
(Aamir Khan, Gracy Singh, Rachel Shelley..)
50%
Kolonizátori sú bezcitné prasce a tak sa ich obyvatelia utláčanej dediny rozhodnú poraziť v krikete, aby im 3 roky nemuseli platiť dane. *** Keby boli tie charaktery viacej dvojdymenzionálne, tak by už boli kreslené. Lagaan bol medzi prvými bolly filmami, ktoré som videla. Pripadal mi veľmi dlhý a málo sa toho dialo. Veľmi pekná cinematografia, na hudbu som okrem Radha Kaise na Jale zabudla.

Lage Raho Munna Bhai 
(Sanjay Dutt, Arshad Warsi, Vidya Balan..)
75%
Gangstrík Munna sa zaľúbi do rádiovej hlásateľky Jhanvi a predstiera, že je profesorom gándhizmu. Toľko si toho o ňom naštuduje, až mu preskočí a začne ho vidieť. S "Gándhiho" radami pomáha ľuďom v rádiovom vysielaní, snaží sa získať Jhanvi a popri tom napraviť následky svojej temnejšej minulosti. *** Hudba nič moc, ale príbeh bol veľmi milý. Arshad ukradol každú scénku pre seba, ale som zaujatá - nemám Sanjaya Dutta rada. Aj napriek tomu sa mi film páčil - dokonca viacej, než jeho úspešnejší predchodca Munna Bhai MBBS.

Lajja 
(Manisha Koirala, Madhuri Dixit, Rekha..)
50%
Tehotná Vaidehi je na úteku pred záletníckym manželom. Chce pre seba ich nenarodené dieťa, keďže po vážnej nehode zostal neplodným. Vaidehi cestou stretáva tri ženy, na ktorých sú názorne ukázané mnohé krivdy, ktorým musí nežnejšie pohlavie v Indii čeliť. *** Veľmi okaté, dosť nevyvážené, miestami pekné citové vydieranie. Trebalo by to viacej doladiť. A ten koniec...

Lakshya 
(Hrithik Roshan, Preity Zinta..)
40%
Nezodpovedný chlapík, ktorý nemá žiadne plány do budúcnosti a len tak si žije zo dňa na deň, sa pridá do armády. Potom z nej utečie. Keď mu jeho priateľka vyčíta, aký je nestály a lenivý, rozhodne sa vrátiť a pracovať na sebe. Slúžiť krajine a bla bla bla... *** Neviem, film ma po takých 50 minútach prestal baviť. Spozornela som, až keď sa na obrazovku vrátila Preity. Žiadna sláva sa nekonala. Najlepší moment filmu bol bez pochýb Main Aisa Kyun Hoon?

Life In A Metro 
(Shilpa Shetty, Konkona Sen Sharma, Kay Kay Menon, Irfan Khan..)
85%
Muži a ženy, mladí aj starší, hľadajú lásku v hektickom svete veľkomesta. Schôdzky naslepo, náhodné stretnutia, tajné lásky, bokovky...a niekde v tom dave je ukrytá aj pravá láska. *** Toľko mojich miláčikov v jednom filme: Konkona, Kay Kay, Sharman, Irfan.. Veľmi milým prekvapením bol pre mňa Dharmendrov príbeh s jeho dávnou láskou, ktorú s gráciou zahrala tá najkrajšia "babička" - Nafisa Ali.

Life Partner 
(Govinda, Fardeen Khan, Genelia D'Souza..)
20%
Ukážka toho, čo všetko sa po svadbe môže pokaziť. Asi išli presne podľa nejakej rovnice. Nevadí mi, keď je film predvídateľný, ale tu ho nevedeli nijako oživiť. Po prvej polovici som stratila záujem. Z filmu som si zapamätala len niektoré Govindove hlášky, Kuke Kuke a veľmi sympatickú Prachi Desai.

Love Aaj Kal 
(Saif Ali Khan, Deepika Padukone..)
60%
Jai a Meera sa po vzájomnej dohode rozídu, hoci sa ešte stále majú radi. Ona odchádza za prácou do Indie, on si nájde novú priateľku. Kontakt spolu ale neprerušili, stále si píšu a volajú, až to nakoniec Meera už dlhšie nezvládne a nadobro s ním preruší kontakt, aby sa dokázala venovať novému priateľovi. Veer, majiteľ podniku, v ktorom sa náš párik rozišiel, medzitým rozpráva Jaiovi o svojej láske k Harleen, kvôli ktorej bol ochotný vzdať sa všetkého. *** Saif sa mi do tej role nehodil, nestarne práve najlepšie.. a Deepika tu na mňa pôsobila neprirodzene (znela, ako keby svoje dialógy čítala z papiera - absolútne žiadne emócie). Inak sa na to celkom dobre pozeralo.

Love Story 2050 
(Harman Baweja, Priyanka Chopra..)
10%
Karanovi zomrie v náručí jeho láska Sana. Jeho strýko zostaví stroj času a Karan cestuje do budúcnosti, kde chce nájsť Saninu reinkarnáciu a priniesť ju so sebou naspäť do prítomnosti. *** Hodnotím len na základe hudby, keďže film som veľmi rýchlo vzdala. Priyanka ale vyzerala úžasne, Harmanovi by neuškodilo ešte veľa hodín herectva.

Luck By Chance 
(Farhan Akhtar, Konkona Sen Sharma, Hrithik Roshan..)
85%
Vikram a Sona sa snažia preraziť ako herci v Bollywoode, ale bez konekcií to vôbec nemajú ľahké. Rada šťastných náhod a vypočítavosť dovedie Vikrama na dosah k jeho snu, ale kvôli svojej bezohľadnosti začne strácať ľudí, ktorí pri ňom stáli po celú dobu. *** Zaujímavý pohľad do zákulisia a fungovania Bollywoodu. Veľmi zaujímavé charaktery, skvelý vývoj príbehu. Vydarený režijný debut od Zoyi Akhtarovej.

Lucky ~No Time For Love 
(Salman Khan, Sneha Ullal..)
50%
Lucky žije aj s rodinou v Rusku, kde jej otec pôsobí ako diplomat. Počas občianskej vojny (nepokojov??) je odlúčená od rodiny a spolu s Adityom sa snažia dostať na letisko, odkiaľ ich krajania poletia domov. *** Aj napriek Salmanovi a neskúsenej Snehe Ullal som sa celkom bavila. Síce to bolo jedno veľké wtf, nebrali sa vážne a tak som im toho tiež odpustila viacej než zvyčajne robievam. :) ... a mám pocit, že sa Salman znovu nevyzliekol. To je vždy veľké plus :)

1 komentár:

Podobné články