Nuvvostanante Nenoddantana (2005)

Hrajú: Siddharth, Trisha, Srihari, Prakash Raj
Žáner: rodinný, romantický
Dĺžka: 2h:33m.28s

ČSFD / IMDB

Nedá mi nenapísať o tomto malom klenote debutujúceho režiséra Prabhu Deva. Film, ktorý pre mňa otvoril brány do sveta tollywoodu a ktorý vo mne vzbudil nadšenie, ktoré som pri sledovaní bollywoodskej produkcie už dlhšie necítila. Pri tom sa zrejme jedná o remake Maine Pyar Kiya z roku 1989 so Salmanom Khanom a pre mňa neznámou herečkou (Bhagyashree), ale vôbec nemám v úmysle si to pozrieť. Salmana (a jeho večne odhalenú hruď) veľmi nemusím. Trisha so Siddharthom boli v NVND takí okúzľujúci, že si nikoho iného v ich rolách neviem predstaviť.

Photobucket NVND Silhouettes

Žánrovo patrí medzi romantické komédie a zaobišiel sa bez veľkých a krvavých súbojov, na ktoré bývajú telugu filmy veľmi štedré. Zato je plný sentimentu a úprimných citov.. a čo je pre mňa dôležité: neide len o lásku medzi dievčaťom a chlapcom, ale aj o náklonnosť medzi súrodencami a kamarátmi. Názov je trošku jazykolomný a pochádza z filmu Varsham, v ktorom hrala Trisha Krishnan hlavnú úlohu. Pieseň sa volá.. presne tak: Nuvvostanante Nenoddantana. V preklade: Ak chceš prísť, nebudem ti v tom brániť.

Túto pieseň hrá aj kapela na Lalitinej svadbe :)

O čom ten film je? Sivarama Krishna(Srihari), sám ešte dieťa, vychováva svoju malú sestru Siri, keďže ich matka za tragických okolností zomrela. Prvých pár minút filmu nám ukazuje, ako sa upevňuje vzťah medzi súrodencami a ako zo Siri vyrastie pekné a dobré dievča (Trisha Krishnan), ktoré nadovšetko ľúbi svojho brata. Jej najlepšia kamarátka Lalita ju odvedie do mesta, kde jej má pomôcť s prípravami na svadbu. Na tú prichádza aj jej teta z Londýna, spolu so svojim hyperaktívnym synom Santoshom (Siddharth). Jeho povaha sa Siri vôbec nepáči - ako sa jej sám vyhrážal, je jedným z tých chlapcov zo zahraničia, ktorý len zvádzajú a potom opustia dievčatá, takže si má naňho dávať pozor! ^.^ Ale samozrejme, kto sa háda..

Prvé stretnutie zanechalo dojem :)
 
Po počiatočnej nedôvere a nesympatii ale Santosh dokáže, že má srdce na správnom mieste - pomôže Lalite z kompromitujúcej situácie a uzatvorí so Siri priateľstvo, ktoré počas svadobných príprav pomaly prerastie v lásku. Sú tu ale určití ľudia, ktorým sa to vôbec nepáči. Aj keď Lalita má z ich vzťahu radosť, napokon dôjde ku konfrontácii so Santoshovou matkou, do ktorej sa horlivo zapoja aj ostatní členovia rodiny a Siri so svojim bratom odchádzajú zo svadby pokorení.

Všetko sa to stalo za Santoshovej neprítomnosti a on si teraz myslí, že ho Siri bez jediného slova opustila. Lalita mu poradí, aby sa riadil svojím srdcom. Santosh utečie cestou do Londýna od matky a vydá sa na vidiek do domu Krishnovcov, kde sa mu neujde práve najvrelšie privítanie. Sivarama ale nakoniec pristúpi na stávku: ak ju Santosh splní, tak si bude môcť zobrať Siri za ženu.

Ešte dodám, že ani vidiek nemá nedostatok lotrov, ktorí sa mu v tom budú snažiť zabrániť. :p


Siddharth je asi jediný herec, ktorý dokáže zahrať otravného chlapíka bez toho, aby som nad ním musela krútiť očami (Oprava! Aj Navdeep to dokáže). Vyzerali s Trishou skvelo a ich mladá láska bola roztomilá. Vo filme sa aj často hrá so slovami, pretože Santosh v preklade znamená 'šťastie'.

Zopár mojich obľúbených scénok:
'Niečo-niečo?'
'Vrrrr....'
'Mňau...'
Who let the dogs out?!

Lalita je jedna z najlepších filmových kamarátiek, aké som videla. Ale vzhľadom na to, že v indických filmoch sa len zriedkakedy venujú priateľstvu, tak asi nemám veľmi s čím porovnávať. O to bolo jej priateľstvo so Siri krajšie. Správajú sa k sebe ako sestry, poznajú sa už od malička a aj Srihariho oslovuje ako svojho "bračeka".
Kamarátky už od detstva
Takto sa treba líškať :)
'Santooosh?'
'Hmmm?'

A teraz pravý hrdina filmu, Srihari ^^ Vážne, mať takého brata.. Veľmi sa mi páčil ich vzťah, dôvera a náklonnosť, ktorú k sebe prechovávali bola cítiť pri každom ich spoločnom vystúpení.
'Odpisuj na skúške.. dostaneš lepšiu známku!'
Odchod z Lalitinej svadby
Ticho pred búrkou

Vo filme sa objaví oveľa viacej postáv. Za zmienku stojí hlavne Prakash Raj ako Santoshov otec. Majú spolu skvelý vzťah, sú najlepší kamaráti a stále je na strane svojho syna. Najprv je proti celej tej stávke, ale napokon si uvedomí, že Siri nie je zlatokopka. Áno, Santosh pochádza zo STRAŠNE bohatej rodiny :D
Celkom sa aj podobajú, nie?
 
Sľubujem, že už si dám pohov od obrázkov. Aspoň na pár riadkov :) Nemohla som odolať, keďže Prabhu Deva film nie len dobre obsadil, ale aj sa postaral, aby bol príjemný na pohľad i posluch. Siri nosí krásne polosári, zábery krajiny sú úžasné, hudobné videá majú.. proste WOW choreografiu a samotná hudba sa tiež dobre počúva (aj bgm je dobre použitá). Siddharth je skvelý tanečník a Trisha mu nezostala nič dlžná, takže robia česť Prabhuovým kreáciám. Pán Deva dokonca osobne zahral postavu v klipe Paripoke Pitta, takže si ho nenechajte ujsť! Ten chlap je z gumy a jeho pohyby sú také ladné! Benny Lava je proste jedinečný!





.. nemohla som inak, musela som sem dať tento záber. Obrázok je výrečnejší, ako slová :)



NVND si často púšťam, väčšinou moje obľúbené scénky, keďže je predsa len dlhý. Najmä hudba a hudobné klipy sa stali neoddeliteľnou súčasťou mojich dní. Titulky sa dajú stiahnuť na titulky.com, takže ak som vás trošku nahlodala, prajem vám príjemnú zábavu. A ak ešte stále pochybujete, či si ho máte pozieť.. PROSTE SI HO POZRITE!!!! :D

Jedna ukážka z každého klipu. Až na Adhire Adhire sú všetky súčasťou deja.












































Čerešnička na záver: Adire Adire






Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Podobné články