Trisha Krishnan


Tak aj tejto slečne vďačím za to, že sa zo mňa stal fanúšik juhoindických filmov. Čistou náhodou hrala hneď v prvých dvoch južanských filmoch, ktoré sa u mňa zapísali do úplnej topky - Nuvvostanante Nenoddantana a Athadu.

Trisha sa narodila 4. mája 1983 na juhu Indie, v Čennáji. Ešte počas štúdia si privyrábala ako modelka a zúčastňovala sa rôznych súťaží krásy. Bola zvolená za Miss Čennáj v roku 1999 a časopis Femina jej udelil cenu Miss Najkrajší Úsmev. Zahrala si aj v klipe Meri Chunar Udd Udd Jaye s Ayeshou Takiou.

Po prvýkrát sa na striebornom plátne objavila v tamilskom filme Leysa Leysa, ktorý ale nebol veľmi úspešný. Upútala na seba až v Mounam Pesiyadhe, kde si zahrala so Suryom. Mala vtedy osemnásť rokov a hneď získala aj ocenenie za najlepší debut. Pravú slávu získala o rok neskôr s dvoma filmami: Saamy a Ghilli. Do podvedomia susedných telugských divákov sa zapísala rolou Sailaji vo Varshame, ktorá z nej zo dňa na deň spravila hviezdu aj v Tollywoode. Svoje postavenie len upevnila s filmom Nuvvostanante Nenoddantana, ktorý bol zároveň aj režisérskym debutom uznávaného choreografa/herca Prabhu Deva.

Celkovo za svoju kariéru získala 16 ocenení, najviac za tieto filmy: Varsham, Nuvvostanante Nenoddantana, Aadavari Matalaku Ardhalu Verule (to som napísala z pamäti!!), Abhiyum Naanum a Vinnatihaandi Varuvaaya. Nominovaná bez získania ceny bola 9x.


Hovorí štyrmi rečami - tamilštinou, hindštinou, angličtinou a francúzštinou. Aj napriek tomu ju v tamilských filmoch stále dabujú, keďže má podľa ľudí z branže anglický prízvuk. Len prednedávnom trval Kamal Haasan na tom, aby sa vo filme Manmadhan Anbu nadabovala sama - bol to pre ňu, takpovediac, hlasový debut. Rovnako ako Genelia, aj ona bola často nahovorená príliš tenkým a vysokým hlasom, čo jej v rolách arogantných krások vôbec nepristalo. V roku 2010 sa ukázala po boku Akshaya Kumara aj v neúspešnom Khatta Meetha. Dúfam, že sa v Bollywoode neobjavila naposledy. :)

Ako aj mnohé jej kolegyne, tiež sa v niektorých filmoch ukázala len ako ozdoba pre "hrdinu" a aby vyzerala pekne v hudobných klipoch. Až tak veľmi mi to neprekáža, pretože v tých hudobných vsuvkách vyzerá naozaj pekne. Okrem toho sa takto podieľala na niektorých mojich najobľúbenejších klipoch :) Zahrala si už s najväčšími hviezdami juhu: Vikramom, Maheshom Babu, Prabhasom, Venkateshom, Chiranjeevim atď... Mená týchto hercov asi bollywoodskemu divákovi veľa nehovoria, ale na juhu hýbu svetom showbiznisu.


Trisha má veľmi rada zvieratá, najmä psy a spolupracovala s PETA pri rôznych príležitostiach.

Počas svojej kariéry bola predmetom dvoch veľkých škandálov. Tým prvým bola zverejnená mms, na ktorej sa údajne ukázala nahá v sprche. Trishu to viedlo k podaniu sťažnosti na polícii. V časopise Netrikkan boli následne zverejnené 'jej nahé fokty', za čo bol vydavateľ zatknutý. Druhý škandál bol drogového rázu, ale tu sa znovu ukázalo, že média zverejnili správy o jej účasti len na základe dohadov a špekulácií. Televíznu stanicu, ktorá ju do škandálu zatiahla nakoniec aj žalovala.

Už sa o nej pošuškáva, že je "pristará". Beriem to ako vtip. Darmo, herečky v Indii to nemajú ľahké - čím sú bližšie k tridsiatke, tým sú menej žiadané. Trishina kariéra ale v žiadnom prípade neupadá. Práve sa vo veľkom vrátila do Tollywoodu s filmom Bodyguard, nakrúca Dammu s Jr. NTR a tiež tamilský film Samaran.

"Trisha" v preklade znamená úspech. :)

FILMOGRAFIA

2011
Poorna Market ( Tollywood )
Mankatha ( Kollywood )
Teen Maar ( Tollywood )
Chennaiyil Oru Mazhaikalam ( Kollywood )
Ganga – The Bodyguard ( Tollywood )
Savitri ( Tollywood )
Sivappu Samy ( Kollywood )

2010
Vinnaithaandi Varuvaaya ( Kollywood )
Namo Venkatesa ( Tollywood )
Khatta Meetha ( Bollywood )
Ye Maaya Chesaave ( Tollywood )
Manmadha Baanam ( Tollywood )
Manmadhan Ambu ( Kollywood )

2010
Sarvam ( Tollywood )
Dopidi ( Tollywood )
Sarvam ( Kollywood )

2009
Puthukkottai Azhagan ( Kollywood )
Shankam ( Tollywood )
Aakasamantha ( Tollywood )
Kumaran Rajini Rasigan ( Kollywood )
Madhura Thimiru ( Kollywood )

2008
King ( Tollywood )
Krishna ( Tollywood )
Kuruvi ( Kollywood )
Bheema ( Tollywood )
Vellithirai ( Kollywood )
Abhiyum Naanum ( Kollywood )
Bujjigadu ( Tollywood )
Bheema ( Kollywood )

2007
Kireedam ( Kollywood )
Aadavari Matalaku Ardhalu Verule ( Tollywood )
Nandu ( Kollywood )

2006
Sainikudu ( Tollywood )
Something Something Unakkum Enakkum ( Kollywood )
Aadhi ( Kollywood )
Stalin ( Tollywood )
Pournami ( Tollywood )

2005
Nuvvostanante Nenoddantana ( Tollywood )
Allari Bullodu ( Tollywood )
Thirupaachi ( Kollywood )
Aaru ( Tollywood )
Ji ( Kollywood )
Athadu ( Tollywood )
Aaru ( Kollywood )

2004
Varsham ( Tollywood )
Aayitha Ezhuthu ( Kollywood )
Ghilli ( Kollywood )
Enakku 20 Unakku 18 ( Kollywood )

2003
Saamy ( Kollywood )
Alai ( Kollywood )
Nee Manasu Naaku Telusu ( Tollywood )
Lesa Lesa ( Kollywood )

2002
Mounam Pesiyadhe ( Kollywood )

2000
Khushi ( Kollywood )

1999
Jodi ( Kollywood )


OBĽÚBENÉ FILMY:

 Aayitha Ezhuthu (2004 - Siddharth, Madhavan, Surya...)
*špeciálna kategória - jedna zo šiestich hlavných postáv*

Nuvvostanante Nenoddantana (2005 - Siddharth, Prakash Raj)

Athadu (2005 - Mahesh Babu, Prakash Raj)

Paurnami (2006 - Prabhas, Charmi)

 Bujjigaadu (2008 - Prabhas, Mohan Babu)

Vinnaithaandi Varuvaaya (2010 - Silambarasan)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Podobné články