Filmový dennik P - S

Paheli 
(Shahrukh Khan, Rani Mukherji, Juhi Chawla..)
80%
Do krásnej Lačhi sa zamiluje prízrak, ktorý na seba vezme podobu jej manžela. Ten hneď po svadobnej noci odišiel na päťročnú služobnú cestu. *** Nádherné kostýmy, veľmi príjemná hudba, choreografia od Farah Khan je skvelá. Rani ešte nikdy nevyzerala krajšie. Prvý film, v ktorom sa mi Shahrukh zdal trochu sexi :3

Parineeta 
(Saif Ali Khan, Vidya Balan, Sanjay Dutt..)
90%
Lalita vyrastá u svojho strýka a už ako malá má so susedom Shehkarom tak trochu komplikovaný vzťah. Shehkar je popudlivý umelec, ktorý sa na ňu pozerá ako na svoje vlastníctvo. Ich situáciu skomplikuje príchod brata Lalitinej tety (strýkovej manželky), ktorý sa do mladej ženy na prvý pohľad zamiluje. *** Saif Ali Khan a Vidya Balan patria medzi moje obľúbené filmové páry, takže som si ich tu vyslovene užila. Príjemná hudba, krásne dobové kostýmy a príjemné prekvapenie v podobe itemovky :)

Patiala House 
(Akshay Kumar, Rishi Kapoor, Anushka Sharma)
15%
Rodina Sikhov žijúcich v Londýne, despotická hlava rodiny, starnúci hráč kriketu, ktorý sa nemôže venovať svojej vášni a mladučká "slobodná matka" vo veľkom mišmaši drámy a nonsensu. Body dostáva za dva hudobné klipy - Laungda Lashkara a Rola Pe Gaya.

Qayamat Se Qayamat Tak 
(Aamir Khan, Juhi Chawla..)
60%
Deti z na smrť rozhádaných rodín sa do seba zaľúbia a utečú spolu. Indický Rómeo a Júlia, ktorý svojho času spôsobil veľké šialenstvo medzi indickou mládežou a oproti krvavým masalám dosť vyčnieval. Znamenal návrat romantiky na plátno. Najzaujímavejší pre mňa bol faktom, že sa jednalo o herecký debut Miss Indie 1984 Juhi Chawlovej, a medzičasom jedného z kráľov Bollywoodu Aamira Khana. Veľmi silné retro!

Raajneeti
(Ranbir Kapoor, Arjun Rampal, Katrina Kaif, Nana Patekar...)
60%
Samar sa snaží za každú cenu zaručiť víťazstvo svojho staršieho brata vo voľbách a jeho nevinná povaha je čoraz viacej skúšaná. Intrigy, vraždy, zrada a strata milovaných sa stanú súčasťou jeho života. Nikto ale nedokáže povedať, ako skončia voľby. Okrem Samara a jeho strýka, ktorí sa o ich výsledok postarali so všetkými dostupnými prostriedkami. *** Film som si pozrela s pretáčaním, pretože tých intríg a vrážd a násilia tam bolo priveľa. Na to herecké obsadenie sa ale veľmi dobre pozeralo. Katrina ma zase milo prekvapila - ešte sa musí učiť, ale zvládla to celkom dobre.

Rab Ne Bana Di Jodi 
(Shahrukh Khan, Anushka Sharma..)
50%
Taani splní posledné želanie svojho otca a vydá sa za nenápadného Suriho. Zamilovaný starší muž sa snaží zo všetkých síl získať srdce svojej manželky, ale tá je príliš zaneprázdnená pochmúrnymi myšlienkami. Suri sa premení na Raja, hlučného a teatrálneho chlapíka, a snaží sa vrátiť Taani úsmev na tvár. *** Ehm... takto to vôbec neznie tak zle. Chcelo by to ale kratšiu stopáž, viacej hercov a vymeniť hlavnú dvojicu. Najviac som sa na to tešila kvôli klipom, ktoré nesklamali. Príbeh sa ale vliekol, Anushka nezvládla svoj emo charakter a proste sa mi vo filme nepáčila.

Rang De Basanti 
(Aamir Khan, Siddharth, Madhavan, Soha Ali Khan..)
40%
Angličanka Sue prilieta do Indie, aby tu na vlastné náklady natočila dokumentárny film podľa denníka svojho starého otca. Podarí sa jej obsadiť ľahkovážnu skupinku kamarátov, ale do ich života zasiahne tragédia. *** Keby som vedela, že to bolo inšpirované skutočnými udalosťami, možno by ma to viacej dostalo. Ledva som to vedela dopozerať. A žiaľ to nebolo naposledy, čo si Aamir zahral "študenta"... vlastne tu bol skôr flákač, nie? Veľa si toho nepamätám. Okrem toho, že sa mi páčili vedľajšie postavy. A prelínanie minulosti s prítomnosťou nebolo dobre spravené.

Rising: Ballad of Mangal Pandey 
(Aamir Khan, Rani Mukherji, Toby Stephens..)
40%
Veľmi si toho nepamätám, akurát že Aamir vyzeral dosť zle, bolo tam príliš veľa piesní, dej skákal z miesta na miesto, Rani tam bola zbytočná (teda až na Vari Vari) a Toby Stephens je zatiaľ ten najlepší biely herec, akého som v Bollywoode videla.

Saawariya 
(Ranbir Kapoor, Sonam Kapoor, Rani Mukherji..)
60%
Príbeh odohrávajúci sa vo vysnenom svete prostitútky Gulabji :) Ranbir Raj prichádza, aby každého okúzlil svojou vysmiatou povahou a stal sa rockovou hviezdou. Na prvý pohľad sa zaľúbi do Sakini, ona ale čaká na návrat svojej lásky, ktorá ju pred rokom opustila. *** Krásne klipy a nádherná hudba. Kulisy boli zase podstatnejšie než charaktery a príbeh, ale pri všetkej tej vizuálnej orgii sa tie nedotiahnuté 'maličkosti' stratili.

Salaam Namaste 
(Saif Ali Khan, Preity Zinta, Arshad Warsi)
60%
Nikhil a Hambar, dvaja Indovia žijúci v Austrálii, sa napriek počiatočnej telefonickej nevraživosti do seba zaľúbia. Začnú spolu žiť a vyzerá to na krásnu idylku... kým Hambar neotehotnie. Nikhil totiž nie je pripravený oženiť sa a už vôbec nie stať sa otcom. Sú nútení spolu bývať naďalej, pretože si na rok zaplatili prenájom domu a nevedia sa z toho vyvliecť. *** Preity a Saif sa k sebe ako herci hodia, dobre sa dopĺňajú. Ale po tej počiatočnej polovici sa z Nikhila stal taký tupec, že som stratila absolútne všetky sympatie, ktoré si v prvej polovici získal. Vidieť tancovať tehotnú Preity tiež nebolo práve najzábavnejšie :D Saif je ale veľmi dobrý herec a komédia je jeho forte. Rozhodne sa mi tu obaja páčili viacej ako v Kal Ho Naa Ho.

Salaam-E-Ishq 
(Priyanka Chopra, Salman Khan, Akshaye Khanna, Ayesha Takia Azmi..)
90%
Šesť párov na ceste za svojím šťastným koncom. Je jedno, či je niekto ženou v domácnosti, taxikárom, nádejnou herečkou, alebo novomanželom, vždy treba riešiť nejaké problémy. A najväčším problémom všetkých charakterov je práve láska. *** Tento film nestráca svoje čaro ani po rokoch. Sentimentálny favorit, film, v ktorom som si zamilovala Priyanku Chopru a po prvýkrát videla Govindu :) Mimochodom, dúfam, že už NIKDY neuvidím Anila Kapoora bez fúzov.

Sholay 
(Dharmendra, Amitabh Bachchan, Hema Malini..)
55%
Zmrzačený Thákur si najmä dvoch zlodejíčkov, aby chytili obávaného zločinca Gabbara Singha. Jedna z najväčších klasík Bollywoodu, mnohými ľuďmi citovaná ako najlepší Indický film všetkých čias. Proti gustu... Recenzia

Singham 
(Ajay Devgan, Prakash Raj, Kajal Agarwal)
10%
Viním Ajaya Devgana za to, že som si film neužila. Je jedno, či má vymakané svaly a je polonahý, alebo štíhly a v tradičnom oblečení - jeho tvár je stále rovnaká. Dokáže zahrať nanajvýš dve, tri odtiene hnevu. To by tu vlastne malo stačiť, ale nestačilo. Akonáhle sa objavil na scéne, umierala som od nudy. Uspávač hadov. Prakash Raj bol ale perfektný. Scény s Kajal som väčšinou pretočila.

Socha Na Tha 
(Abhay Deol, Ayesha Takia Azmi)
60%
Viren sa chce oženiť so svojou priateľkou, preto odmietne dohodnutý sobáš s Aditi. Zostanú ale kamarátmi a toto priateľstvo sa nečakane zmení na lásku. Viren sa žiaľ nevyzná vo svojich citoch a tak to bude chcieť niekoľko času a zlomených sŕdc, kým sa konečne naladí na rovnakú vlnu ako Aditi. *** Abhay a Ayesha sú moji miláčikovia, ale príbeh sa začal vliecť a rozuzlenie bolo stále v nedohľadne. Asi by to chcelo kratšiu stopáž.

Sorry Bhai! 
(Sanjay Suri, Sharman Joshi, Chitrangada Singh)
60%
Harsh sa chce oženiť a tak pozve svojich rodičov a mladšieho brata na Maurícius, kde so svojou snúbenicou žijú. Problémy nastanú, keď sa nespokojná nevesta zahľadí do mladšieho Siddhartha a on jej náklonnosť opätuje. *** Skvelé obsadenie a prvý film od Onira, ktorý som videla. Je to dráma, takže veľmi sa u toho človek nenasmeje. Ale s rozuzlením som bola veľmi spokojná :) Najväčšie výhrady som mala voči dĺžke filmu, veľmi skoro sa začal vliecť. Moje prvé stretnutie s Chitrangadou Singh a dodnes oplakávam, že nehrala vo viacerých filmoch - našťastie má v nasledujúcej dobe dosť projektov. Nanešťastie je jedným z nich film s Akshayom, Johnom a Deepikou. -_-

Sparsh 
(Naseeruddin Shah, Shabana Azmi..)
75%
Mladá vdova nachádza nový zmysel života v škole pre nevidomé deti. Časom sa do nej zaľúbi slepý riaditeľ školy, ale ich vzťah je podrobený mnohým skúškam - aj keď sa snaží tváriť sebavedome a sebestačne, predsa len sa pri mladej žene cíti menejcenný a považuje jej lásku za súcit. *** Po dlhej dobe môžem použiť výraz "herecký koncert". Naseeruddin Shah a Shabana Azmi sú úžasní herci. Recenzia.

Stanley Ka Dabba 
(Divya Dutta, Amol Gupte, Partho Gupte)
90%
V "Stanleyho obedáriku" len sledujeme každodenný život na cirkevnej základnej škole. Striedajú sa milí, prísni a nepríjemní učitelia, chlapci si jednu chvíľu na seba sťažujú a o chvíľu sa už spolu hrajú. A všetci do jedného sa musia podeliť o svoj obed s nepríjemným učiteľom Vermom. Keď Stanleyho mama vycestuje a on kvôli tomu nemá čo jesť, chlapci sa dohodnú, že sa s ním do jej návratu podelia o svoj obed. To znamená, že sa musia ukryť pred nenásytným učiteľom, aby im toho dosť zostalo. Niekoľko dní sa im to aj darí, ale nahnevaný Verma ich jedného dňa predsa len nájde a v hneve vyhodí Stanleyho zo školy. Môže sa vrátiť, až keď si prinesie vlastný obedárik. *** Veľmi príjemné, realistické, s veľmi dobrým obsadením. Až do konca som nechápala, o čom to vlastne chce byť. Potom ale prišiel koniec a s ním ten "ahááá" moment :)

Sunday 
(Ajay Devgan, Ayesha Takia Azmi, Arshad Warsi..)
20%
Sehar ide v sobotu večer na párty a v pondelok si nevie predstaviť, kam sa podela celá nedeľa. Nespomína si na nič z predošlého dňa. *** Eh, Ajay Devgn v komédii? Zzzzzz. Ale na Ayeshu je stále príjemný pohľad a Arshad Warsi s Irrfanom Khanom boli tiež dobrí.

Super Star 
(Kunal Khemu, Tulip Joshi..)
70%
Kunal sa chce stať hercom, ale nedarí sa mu... teda kým nezistí, že je vernou kópiou Karana, ktorý má práve hrať vo svojom veľkom bollywoodskom debute. *** Bolo to zábavnejšie, než som očakávala. Kunal Khemu je viac než len pekná tvárička, je aj dobrý herec a tanečník. Tulip Joshi bola tiež zaujímavá.


Suraj 
(Vyjayanthimala, Mumtaz, Rajendra Kumar..)
70%
Zámena princa a syna zlodeja, temperamentná princezná a jej bezradná dvorná dáma, slony, pesničky... skoro ako naše rozprávky  :)) Najväčší kameň úrazu boli herci, ktorí popri krásnej Vyjayanthimale a Mumtaz vyzerali strašne fádne :P Krásne zábery prírody, nádherné kostýmy a šperky, pekná hudba. Proste skvelá zábava za doprovodu potrebného gýča. Tento film by sa bez preháňania proste nezaobišiel, ale fungovalo to :)

Swades 
(Shahrukh Khan, Gayatri Joshi..)
75%
Mohan, pracovník NASA, cestuje do Indie za svojou pestúnkou. Nemá žiadnu rodinu, cíti sa osamelý, a tak sa rozhodol, že ju chce zobrať do Ameriky a postarať sa o ňu. Ona ale odmieta odísť zo svojej dediny a preto sa tam Mohan načas udomácni vo svojom karavane. Spoznáva ľudí, ich problémy, zaľúbi sa do miestnej učiteľky a znovu sa medzi ním a jeho rodnou zemou vytvára puto. *** Niekomu by sa to mohlo zdať prehnane patriotické a čo ja viem čo, ale mne to pripadalo v rámci normy. Pre zmenu sa mi páčil Ashutoshov film a dokázal ma zaujať. Odhliadnuc od menších prešľapov som si ho užila, len mi je ľúto, že hudba bola veľmi zabudnuteľná.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Podobné články