Filmový dennik M - O

Madhumati 
(Vyjayanthimala, Dilip Kumar)
70%
Správca píly za zaľúbil do dievčaťa z dediny, ale nie je jediný, komu padla do oka. Aj jeho bezcharakterný šéf sa rozhodol, že ju chce pre seba. Príbeh rozprávaný ako dlhý flasback hovorí o láske, ktorá prekonala aj smrť. *** Vyjayanthimala znovu zažiarila, Dilip bol šarmantný. Hudby bolo na môj vkus priveľa, ale našťastie bola väčšinou pekná. Farhan Khan sa záverom filmu inšpirovala pre koniec svojho filmu Om Shanti Om.

Main, Meri Patni aur Woh 
(Rajpal Yadav, Rituparna Sengupta, Kay Kay Menon)
40%
Malý a tak trochu nudný mužík sa zaľúbi do vyššej, krásnej a vzdelanej ženy. Žijú si spokojne, kým sa do ich života nepripletie jej dávny kamarát a manžel začne strašne žiarliť. *** Rajpal Yadav nie je len skvelý komik, je aj dobrý herec Na Kay Kaya Menona je stále dobrý pohľad. Film bol zlatý, ale od určitého okamihu som sa začala nudiť.

Main Hoon Na 
(Shahrukh Khan, Zayed Khan, Sushmita Sen, Amrita Rao..)
70%
Major Ram sa vydáva za študenta, aby mohol inkognito ochraňovať dcéru generála. Potom príde na školu krásna učiteľka chémie a zrazu sa nedokáže plne ovládať. Okrem toho sa snaží nadviazať vzťah s nevlastnou matkou a bratom, ktorí opustili rodinu, keď si otec priniesol domov nemanželského syna (Rama). Ešte k tomu sú za kútom stále nejakí teroristi, ktorých treba zlikvidovať. *** Keď som to videla po prvýkrát, nemohla som uveriť vlastným očiam. Nedošlo mi, že je to masala a nemyslia to vážne. Skvelá zábava a Shahrukh, ako ho mám rada - takmer bez plaču. Teroristi dej brzdili, ale boli pre zápletku potrebný. Ja som ich pretáčala :)

Maine Pyaar Kyun Kiya? 
(Salman Khan, Katrina Kaif, Sushmita Sen)
20%
Doktor Samir predstieral pred svojou priateľkou, že je ženatý, aby sa na ňu nemusel viazať. Keď sa rozhodne, že sa s ňou chce oženiť, musí sa najprv nechať "rozviesť". Požiada svoju sestričku, aby zahrala jeho manželku. *** Stupídny film, nevtipný, zle zahraný. Sexi Sushmita a hudobné vsuvky boli asi to najlepšie na tejto "komédii".

Makdee 
(Schweta Prasad, Shabana Azmi..)
75%
Chunni a Munni sú dvojičky, ale ako sú si navonok podobné, tak sú charakterovo odlišné. V ich dedine je strašidelné sídlo, o ktorom sa povráva, že v ňom prebýva bosorka Makdee. Kto raz vstúpi do jej domu, dostane sa odtiaľ len v podobe zvieraťa. Jedného dňa tam Munni náhodou vkročí a Chunni musí robiť všetko pre to, aby svoju sestru získala naspäť. *** Strašidelný rodinný film, so slušnou zápletkou a skvelými charaktermi. Recenzia

Mere Brother Ki Dulhan
(Katrina Kaif, Imran Khan, Ali Zafar, Tara D'Souza)
100%
Luv sa po divokej hádke rozišiel so svojou dlhoročnou priateľkou a hneď požiadal svojho mladšieho brata Kusha, aby mu v Indii našiel nevestu (dievčatá v Londýne sú naňho priveľa). Namiesto tradičnej, tichej a pokornej dievčiny mu Kush nakoniec nájde slobodobyseľnú Dimple. Vlastne sa mu ozve jej otec, ktorému sa zapáčil inzerát v novinách. Obidve rodiny sa stretnú, Luv i Dimple si sú navzájom sympatickí, takže nezostáva nič iné len prichystať zásnuby, svadbu a privítať ženícha, keď príde z Londýna. Len keby sa Kush a nevesta jeho brata do seba medzičasom nezaľúbili! *** O filme som už obšírnejšie písala v recenzii, takže to nechám u toho. Perfektná romantická komédia v podobnom duchu ako Jhoom Barabar Jhoom.

Mission Kashmir 
(Hrithik Roshan, Sanjay Dutt, Preity Zinta)
30%
Jeden z tých strašne naivných filmoch o teroristoch, ktorý s nimi príliš sympatizuje. Hudba bola celkom pekná a nebyť Preity, išla by som s hodnotením ešte nižšie.

Mughal-E-Azam 
(Madhubala, Dilip Kumar..)
50%
Princ Salim sa zaľúbi do tanečníčky Anarkali a je ochotný viesť vojnu aj proti vlastnému otcovi, aby sa s ňou mohol oženiť. *** Klasika nad klasiky, ale nebavilo ma tri hodiny sledovať, ako Anarkali stoná a sužuje sa, Dilip mal počas celého filmu jediný výraz a kráľ pulil oči jedna radosť. Krásna hudba a kostýmy. Druhú polovicu som skoro celú pretočila.

Munna Bhai MBBS 
(Sanjay Dutt, Arshad Warsi, Gracy Singh..)
70%
Gangstrík Munna sa snaží udobriť si otca, ktorému počas celého života klamal, že je doktorom. Zapíše sa na medicínu a šarmom sebe podobným zvláda všetky skúšky, prináša do sterilného a chladného prostredia nemocníc trochu smiechu a objatí. *** Zábavné, ale zaobišlo by sa to bez toho plaču. Sanjay Dutt mi je veľmi nesympatický. Zato na Arhsada a Bomana bola znovu radosť sa pozerať :)

My Brother... Nikhil 
(Sanjay Suri, Juhi Chawla..)
90%
Nádejný plavec Nikhil je koncom 80tych rokov diagnostikovaný s HIV. Stane sa vyvrheľom spoločnosti, vlastná rodina sa ho zriekne a zahanbení sa presťahujú na iné mieste. Až na jeho sestru Anu, ktorá zo všetkých síl bojuje za jeho prepustenie z izolácie a snaží sa medzi ľuďmi šíriť osvetu o jeho ochorení. *** Krásna a vynikajúca Juhi, zo Sanjaya len tak srší charizma. Príbeh pekne plynul, žiadne zbytočnosti a melodráma. Milujem príbehy o súrodencoch - a tu boli Nikhil a Anu stredobodom všetkého. Krásny film.

My Friend Pinto
(Prateik Babbar, Kalki Koechlin, Divya Dutta...)
(40%)
Pinto prichádza osláviť nový rok so svojím kamarátom z detstva, ten ho ale musí nechať osamote a ísť s manželkou na jej firemnú oslavu. Pinto sa najprv vymkne na balkóne, potom asistuje pri únose, zamotáva sa z jedného trapasu do druhého a nejakým zázrakom sa mu darí to všetko prežiť. *** Ani som nemala veľké očakávania, ale aj tak to bola nuda. Zato sa už teším, až uvidím Prateika v nejakom poriadnom filme, ten chlap má charizmu. Finálne tanečné číslo bolo fakt niečo! Zopár zaujímavých charakterov, inak nič extra. Film sa príliš snažil prešpekulovať dej, ale v konečnej podobe to vyzeralo ako niekoľko pozlepených filmov :(

Naach 
(Abhishek Bachchan, Antara Mali, Riteish Deshmukh)
75%
Abhinav a Reva sa snažia preraziť v Bollywoode - on ako herec, ona ako choreografka. Abhi ju požiada o hodiny tanca, keďže neznalosť tanca je jeho hlavnou prekážkou za slávou. Zaľúbia sa do seba, ale zatiaľ čo Abhi sa šplhá na špičku, Reva zostáva nedocenená. Jej vízia tanca by totiž nemohla byť viacej vzdialená tradičnému filmovému hopkaniu. *** Veľmi pekná hudba, úžasný Abhishek a Antara, Riteish bol milým prekvapením. Len škoda, že sa režisér príliš zameral na Antarine telo a jej hruď v príliš tesných a malinkých tričkách. Bez podprsenky. Päsť na oko a hlavný dôvod, prečo som filmu strhla 20%.

Nadiya Ke Paar 
(Sachin, Sadhana Singh, Inder Thakur..)
90%
Roopa sa po svadbe presťahuje do manželovho domu a vedie šťastný život spolu s jeho otcom a bratom. Keď otehotnie, prichádza jej na pomoc sestra Gunja, aby ju trochu odbremenila. Gunja sa časom zaľúbi do mladšieho brata svojho švagra, ale po narodení dieťaťa odchádza naspäť domov. *** Príjemný romantický film. Vidiecke prostredie nie je pre bollywoodske filmy dosť lukratívne, preto sa vždy poteším dobrému príbehu o každodennom živote na dedine :) Recenzia

Namastey London 
(Akshay Kumar, Katrina Kaif, Rishi Kapoor..)
70%
Angličanka s indickými koreňmi spôsobuje svojmu otcovi krušné chvíle svojim "nevhodným" chovaním. Rozhodne sa ju vydať za milého indického chlapca, aby ju trochu uzemnil. Príliš podcení šikovnosť a vynaliezavosť svojej dcéry. *** Stereotypické zobrazovanie iných národností mi pije krv, ale tu sa to dalo vydržať vďaka postavám vystresovaného Rishiho, rebelantky Katriny a ideálneho Akshaya. Album na jedničku a nie je čo riešiť.

Om Shanti Om 
(Shahrukh Khan, Shreyas Talpade, Deepika Padukone..)
60%
Om sa zamiluje do slávnej herečky Shanti, ale ako béčkový herec u nej nemá šancu. Než nazbiera odvahu, aby jej prejavil svoju lásku, obaja za tragických okolností zomierajú. Om dostáva druhú šancu - znovu sa narodí ako syn slávneho herca a stane sa z neho pravá hviezda. Potom si spomenie na svoj minulý život a rozhodne sa vykonať spravodlivosť. *** Veľmi zábavné, s milým doberaním filmového priemyslu. Bolo tam niekoľko zbytočných scén a keď sa v druhej polovici objavil Arjun Rampal, filmu došiel dych. Najväčšia itemovka všetkých čias - Deewangi Deewangi.

Omkara 
(Ajay Devgan, Saif Ali Khan, Kareena Kapoor..)
90%
Shakespearov Othello prenesený do prostredia mocenských hier v Uttar Pradeshi. Od jedného z mojich najobľúbenejších režisérov, Vishala Bhardwaja. Film je veľmi dobrý aj ako samostatné dielo. Skvelé herecké výkony, ale paradoxne hlavný "hrdina" bol zahraný Ajayom Devganom veľmi jednotvárne. Recenzia

One 2 Ka 4 
(Shahrukh Khan, Juhi Chawla..)
40%
Policajt sa stará o tri deti svojho zosnulého kamaráta a snaží sa vyriešiť prípad, kvôli ktorému zomrel. Do domu sa mu nasťahuje aj ukecaná "donášačka", ktorá sa rozhodne, že mu pomôže s deťmi. *** Akčné filmy rokov 90tych nie sú nič pre mňa. Nebyť neskutočne zlatej Juhi Chawlovej, bola by to absolútna strata času.

1 komentár:

Podobné články