Ileana D'Cruz



Ileana sa narodila 1. novembra 1987 v Mumbaji. Už ako 16-ročná robila modelku a hrala v reklamách. Dostala zopár ponúk na bollywoodske filmy, ale nebola na hranie ešte pripravená a odmietla ich.. Napokon sa rozhodla pre južnú Indiu, kde debutovala v telugskom filme Devadasu. Mala vtedy 19 rokov. Režisér Y.V.S Chowdary si ju všimol v reklame na Fair and Lovely, čo je krém na zosvetlenie pokožky. So slávnym Devdasom nemá film nič spoločné, okrem mena hlavného hrdinu :) Získala dobrú odozvu od kritikov a odniesla si aj telugskú cenu Filmfare za najlepší debut. Bol to pre ňu pamätný zážitok, keďže predtým nemala s hraním a tancovaním žiadnu skúsenosť. Síce začala brať hodiny herectva, skoro to počas filmovania vzdala. Režisér jej veril a podporoval ju, okrem toho jej matka dala prednášku, ktorá jej dodala silu pokračovať, takže to napokon dobre skončilo  :)

Zlomovým sa pre ňu stal už druhý film, megahit Pokiri, s ktorým sa zapísala na zoznam najžiadanejších telugských herečiek. Stvárnila tu bezradnú učiteľku aerobiku Shruti - chce ju zbaliť neodbytný postarší sused, obťažuje ju oplzlý policajný šéf a napokon sa zapletie s nájomným vrahom. Dievča to nemalo ľahké. Keď sledovala svojho kolegu Mahesha Babu, naučila sa lepšie sústrediť. Po scénke, kde sa dozvie pravú povahu svojho priateľa, vraj preplakala 15 minút, kým sa jej podarilo upokojiť.

Po prvotných úspechoch zakúsila aj prepadáky: Munna s Prabhasom, Khatarnak s Ravim Tejom a Rakhi s NTR. Juniorom. Tamilský debut Kedi sa na niekoľko rokov stal jej jediným kollywoodskym filmom. Úspech sa vrátil až s filmami Jalsa a Kick. Od roku 2009 sa jej zase nedarilo. V celku má na svojom konte 14 filmov, práve natáča tamilský remake 3 Idiotov pod Shankarovým vedením. Tento rok ju čaká aj bollywoodsky debut Barfee s Priyankou Choprou a Ranbirom Kapoorom.

Jediná hviezda, s ktorou odmieta znovu pracovať je Junior NTR (Rakhi a Shakti).


Najprv som ju videla v Pokiri, kde hrala s Maheshom Babuom. Myslela som si, že ju budem stále nenávidieť. Potom som videla Aata a uvedomila som si, že sa mi v Pokiri nepáčila kvôli svojej roli a dabingu. Od toho filmu to už bolo iba lepšie :) Rada sa na ňu pozerám - v jednu chvíľu dokáže byť naivné dievča a o minútu je zvodnou ženou. Má peknú tváričku a vo filmoch, ktoré som s ňou videla, sa mi z väčšej časti páčila. Okrem toho na nej vidím, že na sebe pracuje, berie herectvo vážne. Páči sa mi najmä v romantických komédiách. Obzvlášť v Aata so Siddharthom a Bhale Dongalu s Tarunom. Vyzerá krásne v tradičnom oblečení, vie hádzať roztomilé grimasy a nepreháňa to s teatrálnosťou. Jej kariéra je dosť nerovnomerná, mala viacej prepadákov ako hitov. Ale aj v tých neúspešných filmoch má dobré hudobné klipy, takže úplná prehra to nie je (Munna, Shakti). Nezostáva nič iné než počkať a sledovať, ako sa bude jej kariéra vyvíjať :)


 FILMOGRAFIA

2006
Devadasu
Pokiri
Kedi
Khatarnak
Rakhi

2007
Munna
Aata

2008
Jalsa
Bhale Dongalu (voľný remake Bunty&Babli)

2009
Kick
Rechipo
Saleem

2010
Huduga Hudugi

2011
Nenu Naa Rakshasi
Shakti
Nanban (Shankarov remake 3 idiotov) ** natáča sa
Barfee ** natáča sa

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Podobné články