Bommarillu - S láskou je život krásny (2006)


Hrajú: Siddharth Narayan, Genelia D'Souza, Prakash Raj
Žáner: Rodinný, komédia
Dĺžka: 2:48.35

ČSFD / IMDB

Prvý problém medzi otcom a synom: Dieťa sa snaží chodiť bez pomoci - tak je to správne. Otec sa bojí, že spadne a tak mu nepúšťa ruku - aj on koná správne.

Ale ak otec nepustí ruku svojho syna ani po 24 rokoch... čo potom?

Takto začína telugský film z roku 2006, Bommarillu, ktorý by sa voľne dal preložiť ako "Dom pre bábiky".

Siddhu je z bohatej rodiny, žije v prepychovom dome, otec mu splní každučké želanie.. až na to, že mu nikdy nedá to, o čo požiada. A rovnako ako svojho syna riadi aj životy každého obyvateľa domu. Siddhu je dobrý chlapec, každý to o ňom hovorí, ale aj naňho je neustály nátlak trochu priveľa. Ako jediný ventil na frustráciu mu slúži popíjanie s kamarátmi. Všetko v tichosti znáša až do okamihu, keď ho otec zasnúbi s dievčaťom, ktoré nechce.

Vtedy poverí kamarátov, aby mu pomohli nájsť lásku. Nebudú to mať vôbec ľahké, keďže Siddhu sa o dievčatá nikdy extra nezaujímal a je okolo nich dosť nemotorný. Našťastie mu padne do oka práve Hasini. No, najprv sa s ňou zrazí :) Toto dievča si stále robí, čo sa jej zachce - je neskutočne ukecaná, na kávu ide na druhú stranu mesta,  ide si na zmrzlinu o polnoci.. a Siddhu si je čoraz viac istý, že našiel dievča, s ktorým chce stráviť celý život. Ako to ale povedať otcovi, ktorý je presvedčený, že ako jediný vie, čo je pre jeho rodinu dobré?

Bommarillu je jeden z najúspešnejších telugských filmov roku 2006. Jeho téma síce nie je nová, ale bola podaná vo vydarenej kombinácii hereckých výkonov a dobrej hudby. Zápletka je tak trochu Dilwale Dulhaniya Le Jayenge naopak :) V Indii je ešte stále neprijateľlné, aby dievča a chlapec spolu žili pred svadbou. Nechcem generalizovať, nie vždy sa toto 'pravidlo' dodržuje... je to komplikované a neviem to tak dobre vysvetliť. Dievčatá by proste mali byť cnostné. Spomínam to len preto, aby bolo lepšie pochopiteľné, prečo bola Siddhartova rodina z jeho návrhu taká pobúrená. A zároveň je to aj dôvod, prečo bol Hasinin otec z nej taký sklamaný.

Siddharth je herec u ktorého mám zakaždým pocit, že so svojim filmovým charakterom úplne splynul - nepozerala som sa tu na Siddhartha Narayana; bol proste Siddhu. Na Geneliu D'Souza v roli Hasini som počula protichodné názory - buď bola hlúpa a detinská, alebo roztomilá a plná života. Prikláňam sa k tej druhej verzii. Trochu škody jej narobil dabing - znela akoby mala 15 rokov. So Siddharthom vytvorili veľmi milý párik, príjemne sa na nich pozeralo :) Prakash Raj ako Siddharthov otec bol ako vždy v úlohe tohto typu skvelý. A popri Hasini tvorí práve jeho vzťah so Siddharthom centrálnu tému filmu. Sunil, všade prítomný telugský komik tu zahral služobníka :) Celkom sa mi páčil - som presvedčená, že keď dajú komikovi rolu v hlavnej dejovej línii, tak je aj zábavný. Často sa stáva, že sú komici vhodený do filmu len tak, aby sa naplnila masala formulka filmov. Ale tu tomu tak nebolo. Našťastie. :)

Všetci pekne pokope..

Hudba sa mi celkom páčila. Síce neovládla môj prehrávač ako iné albumy (Sarvam), bola príjemná a vo filme nepôsobila rušivo. Genelia je žial strašné drevo (:D), takže by nevedela držať krok so Siddharthom. Preto vo filme neuvidíte žiadne zložitejšie tanečné kroky. Ale hlavne, že im to hranie išlo dobre, no nie?

Siddhu a Hasini

Partička "odvážnych" kamarátov...

Siddhu so svojou rodinou
Nenechajte si tento malý klenot uniknúť! Príjemnú zábavu :)

Galéria k filmu
Titulky k filmu

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Podobné články